Opdatering på livet

DK test  og 1/2 jernman på lørdag livet når det køre 

efter 8 uger i Spanien har formen fået et nøk op og vægten en ned, vægten har nu ramt 67,2 kg da jeg tog af sted lå den på 74,3kg så det er minus 7 kg der er røget en del cm men min fedt% er gået fra 32,4 til 26,8 så der er røget noget fedt og fået lidt muskelmasse så det er bare at blive ved ud af den vej hvilket går meget godt var lidt bange for det ville blive en hård kamp når jeg kom hjem men det køre meget godt !!!!! holder mig til min synde dag om fredagen ellers kun kød grønsager og æg de andre 6 dage dog er denne uge lidt anderledes som i kan se på billedet blev der spist ris i dag der skal fyldes lidt på tanken da der er 1/2 jernmand på lørdag i haderslev.

testen hos min træner viser en lille fremgang på løb ikke sket noget på cyklen men her skal der lige tages med at jeg pt ligger lavet i blodprocent og b12 vitamin hvilket jo har stor indvirkning på en max test men dejligt at se at det ikke var helt skidt og at jeg vil kunne yde det samme med en krop der er i ubalance. jeg har nu fået min b12 vitamin injektion og er klar til kamp på lørdag i haderslev der skal sættes pr på dette stævne da jeg lavede den som mit første 1/2 distance i 2015 på 6:41:44 så det skulle gerne være muligt at slå i år. vil gerne hvis alt arter sig lave den lige omkring 6 timer

dette er programmet for dagen synes nu haderslev er ret optimistiske med en 2 timers cykeling, jeg forventer at bruge 50-55 minutter på svøm i det kolde vand. og ca 3 timer på cyklen måske lige under hvis det går godt. så ca ved 14 tiden løber jeg ud på løbet hvis du har lyst til at komme og heppe i mål.  Lørdag den 26. maj 2018: ½ Ironman distance. Individuel og stafet: 1950 m svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb 7.00 Udlevering af startnummer, chip, hjelm og cykelklistermærker starter. 9.30 Sidste mulighed for udlevering af startnummer. 9.45 Indsvømning skal være afsluttet, og man skal være i startområdet. 9.45 Briefing ved speaker. 10.00 Starten går ude i vandet. 11.15 Cutoff-tiden for svømning er 1,15 timer. 10.45 Forventet tid i T1 fra swim til Bike. 12.45 Forventet tid i T2 fra Bike til Run. 15.45 Forventet tid for finish.

 

info til tilskuer finder du her  http://www.originalsport.org/haderslevtriathlon/tilskuer/

så er det snart slut for denne omgang

så er der snart gået 8 uger og hvilke uger !!!

32349577_10155243664636372_4839585336864538624_n.jpg

status på de her 8 uger i Spanien der er sket rigtig meget både fysisk og mentalt  

på kroppen kan der ses der er røget en del cm kan ikke sige hvor meget vægt da jeg ikke ha en kan ikke sige præcis hvor meget fremgang på træningen end nu men der er sket noget det mærkes men den 22 maj skal der testes hos peakpower glæder mig vildt til at blive stukket i mine finger. nooottt. men glæder mig til at hoppe på vægten og se fremskridtet mål i tal 

har været optur at kroppen har fungeret rimelig nu er der brug for en ny omgang b12 den er ved at være noget lav igen. så kæmper lidt med blå læber og negle hovedpine og svimmelhed. 

har fået en rigtig god rytme i træning og kost her nede som nok bliver en smule svær at holde i det danmark der bliver en del rejsen frem og tilbage mellem jylland og sjælland i starten og skal lige finde et sted og have en taske stående i de der 4 måneder. jeg er hjemme i denne omgang

så det glæder for mig om de 4 måneder ikke at falde tilbage på den nemme løsning med mad knækbrød med smøreost. 

jeg skal holde mine mange grønsager  

ja du så rigtig !!!!! fredag er dagen hvor der bliver nydt sukker og fyldt på depoterne så der er lidt at træne med når der er lang træning om lørdag 

glæder mig til dk og kampen mod kg'erne fortsætter og træningen kommer til at foregå med en masse dejlige mennesker.

Hvem skal bestemme hvad jeg må og ikke må

Jeg skal tage hensyn... Men hvem tager hensyn til mig 

24474766_10154881950646372_1269864506_o.jpg

Folk er så hurtige til at sige, hvad man skal og ikke skal. hvad jeg skal tage hensyn til. hvad jeg ikke må sige.

nu har jeg flere gange stødt på at man ikke må lave aprilsnar om at man er gradvid for det såre dem der ikke kan få børn, jeg må ikke kalde en for spadser for det er at gøre grin med en der har en spastisk lidelse , jeg må ikke bruge ordet sindsyg om en anden for det støder folk der har en sindslidelse jeg må ikke kalde et negerkys for et negerkys så er jeg racist og se folk i hovedet når jeg omtaler en handicap p-plads der hvor jeg kommer fra har det altid heddet en klam plads. 

nu er det jo sådan at disse ord og ting jeg gør er noget jeg gør blandt venner og inden du tænker fuck hende så omgås jeg både psykisk syge, folk med handicap gravide og folk med og uden børn. 

men jeg skal tage hensyn til alle de her mennesker jeg ikke kender for det kan såre nogen hvis de læser noget, jeg har skrevet internt til en ven. så enlig skulle jeg tænke på alle dem jeg kunne ramme.

så kommer mit spørgsmål hvem tager hensyn til hvad der kan ramme mig i øjeblikket er der ikke andet end hvem har den bedste mor i verden eller husk mors dag  der er ingen bedre i verden end mor. der sidder mange rundt om som ikke har verdens bedste mor som kun er mor fordi hun har født. 

så næste gang du dømmer andre så tænk lige over at du også rammer dem på et eller andet punkt 

jeg kommer aldrig til at have så meget hensyns betændelse at jeg tænker over hvad jeg skriver til en ven eller veninde. som på en eller anden måde kan ramme en vildt fremmet der ude et sted. men ville aldrig drømme om at såre en ven eller veninde på et punkt hvor jeg ved de har ondt. 

jeg er glad for der er en masse dejlige søde mødre der ude som fortjener at blive fejret som ved at det at være mor er noget man gør sig fortjent til. det er ikke bare noget man er fordi man har født. 

I dag har været som en tur i rutsjebanen

Rutsjebanen eller bare livet 

31961106_10155234272971372_2096017119316541440_n.jpg

det hele startede i morges der mangelede et hul i bæltet halleluja humøret steg lige 110% midt i menstruations helvede.  tog en tur ind til Torre del mar. i dag skulle lige have købt et par fødselsdagsgaver. og en lille ting til mig selv man skal huske at minde sig selv om man gør det godt. så i stedet for at spise en bolle med ost eller noget chokolade fandt jeg lige den lækker suit. men havde prøvet en masse tøj der bare sad mega godt uha jeg var høj. nå de der fødselsdagsgaver fandt den ene lego er billigt i Spanien. nåede lige at prøve en bikini på vej ud af centeret uha den sad også godt. men har en lille aftale med mig selv at det skal vente til september.  så i højt humør gik jeg hjem ad, i solskin papegøjer  der legede og fløjtede børn der legede på stranden. hola hola hola en hyggelig gå tur og blomster der dufter. en dejlig dag trods smerter og træthed efter en meget kort søvn i nat da det lynede og tordnede fra ca kl 4.

dagens træning svømning hader det på denne tid og i dag var ingen undtagelse halvdelen af pool fik jeg i næsen og den anden halvdel ende i maven intet funger når man ikke kan strække sig ud intet flow ingen ting bare træls. gik op ad vandet før tid gav op så lige så høj humøret var lige så lavet og træt af det var jeg nu. så hvad gjorde jeg hjem og ligge mig en halv time på solvognen og lige finde roen jeg skulle have været nede at handle det viste jeg godt jeg ikke skulle nu så var der bare kommet 1 kg chokolade med hjem så i stedet ud og lave aftensmad kødsovs pasta og gulerods stænger kunne godt mærke jeg måtte gøre noget for da jeg kigger i skabet er der så jeg kan bage en chokoladekage fuck. maja så må vi gå på kompromis. ingen sødesager før fredag. hvis du får lidt ekstra pasta? kan vi så gøre det sådan ??? ok så ingen sødesager jeg fik lidt ekstra pasta  :-)

og ja jeg diskutere nogen gange med mig selv. jeg er ikke psykisk syg nogen gange skal tingene bare siges højt så er det mere virkeligt og så fanger bordet og begge hjerne halvdele har forstået budskabet 

så nu sidder jeg her i et humør der er ja ikke helt skidt for jeg kom igennem uden at ødelægge noget for mig selv jeg fik svømmet 1400m før jeg ikke orkede mere vand i kroppen jeg hentede ikke chokolade jeg har ikke bagt kage. jeg har været dygtig og belønne mig selv for mit vægtab så alt i alt plus på kontoen 

overskud vi skal være overskudsmennesker

For mig er overskud næsten gået hen og blevet negativt 

31968106_10155232501506372_6334275552630800384_n.jpg

vi skal have overskud, være ovenpå, vi skal være på forkant, vi skal have overskud til at rumme.

hvorfor har vi så pisse travlt med at bevise at vi kan alt og er total ovenpå. når vi ved hvor meget vi udsætter os selv for. vi skal være i balance med os selv. vi skal have familien og venner til middage. ungerne skal have legekammerater med hjem vi skal have bagt kage eller boller til dem ,  vi skal have gjort rent og vasket tøj, vi skal træne , vi skal sidde i en bestyrelse enten i skolen eller fritidsklubben vi skal have fuldtids job, vi skal se godt ud , vi skal handle ind lave mad og det skal være sundt og helst vegetarisk så vi samtidig lige kan passe på milløjet.

jeg har allerede stress

jeg ville ikke være på eller overskuds på nogen måder med sådan en livsstil. for hvad er det eneste vi har glemt i alt det der overskuds menneske. det er personen bag mig hvor er jeg.

jeg mener der hvor man finder sit overskud er ikke hvor meget man slår til for alle andre. det er når man finder sig selv og følger sit hjerte selvfølgelig med det ansvar man nu har i livet børn job venner familie. men hvorfor kan man ikke være det på et plan hvor man har sig selv med i det , hvor der er plads til alle og hvor man på den måde får overskud og hvor glæden find vej uden der skal kæmpes for den uden at man skal trække en maske på for nu skal vi hygge jeg har bagt og lavet middag jeg har jeg har jeg har så nu skal det være sådan her det for venter jeg.    

for mig er der det rigtige overskud som jeg har fordi jeg har mig selv med i det jeg laver. også er der det falske eller den negative overskud som aldrig har set skyggen af overskud for det er hvad nogen har sat op som overskud som nogen mener at sådan bør man være hvis man har overskud og kan igennem denne liste vise at man har overskud 

for mig er det overskud at sige til og fra 

En helt alm. dag

En dejlig lørdag 

 

31960910_10155230470941372_6377673701780881408_n.jpg

en helt alm dag vækkeuret ringer jeg tuller rundt og gør klar til træningen som i dag var 3 timer på cyklen efterfulgt af 30 minutter løb. så cyklen bliver pumpet og gjort klar vand i drikkedunken tøj på gøre klar til løbe turen så løbeskoene er lige til at hoppe i så der også kan testes t2 

ud på cyklen der er en træls sidevind det er lidt op ad i dag det er den tid på måneden så er pæn oppustet og smerter så kan ikke spænde op i core så det er bare lidt en kamp hele vejen men køre meget godt. kommer igennem de 3 timer så er det i løbeskoene og af sted det går meget godt med løbet er dog i øjeblikket lidt træt af min røv. ind til de næste 4-5 kg er smidt er mine baller tunge men løse. det gør at de hopper en del og dem som har prøvet at løbe over en hængebro det passer bare ikke sammen når den hopper og man sætter foden i. sådan er det lige nu min røv gør at det der flow man har i benene ikke rigtig kommer.  så træningen i dag har føles som en lang tur op ad trapperne. 

men det er god træning af det mentale og blive ved selvom det ikke lige spiller.

efter træning lidt udstrækning som er uha det kan nogen gange være lige så godt som sex. og så et langt varmt bad hvilket er guldværd 

i dag har vejret været ubeskrivelig godt så jeg slappede lige af på solvognen et par timer inden der skulle laves lidt mad. med håbet om at jeg kan få lidt farve der hvor cykel/løbetøjet sidder 

aftensmaden var rester så nemt lige at smide det hele på panden pyt i pande som nordmændene siger :-) 

så lidt daglige dags ting ligge tøj sammen og på plads osv 

og nu sidder jeg her og nu er det godnat i morgen er en ny dag med træne spise sove mit liv og jeg elsker det også på de dage der ikke lige spiller for de er der 

Spanien

Spanien åh hvor kunne vi godt lære lidt i dk  

jeg har aldrig været så afslappet som jeg er nu. vi er det lykkeligste og venligsete i danmark. den holder sgu ikke. vi er hurtige til at dømme, vi skal nok fortælle naboen når de fucker up. ingen andre skal tro de er noget.  de er så overfladisk i USA , syd på har de så meget temperament 

sorry to say 

Da jeg var i Florida i 3 uger i forbindelse med Ironman har aldrig mødt så venlige mennesker og i mødekommende. når de spurgte hvordan har du det afventede de pænt svar og så spurgte de videre ind.    når vi mødes spørger vi også hvordan går det men vi har jo enlig ikke lyst til at høre svaret hvis vedkommende nu siger af h... til så skal vi til at bruge tid på det hvis nogen er overfladisk så er det ved gud os

nu har jeg været her i spanien i snart 8 uger.  Hola til højre og venstre folk er så venlige. men ikke nok med det så er her en ro og og hastigheden er en hel anden og alligevel er servicen i top... hvorfor skal vi stresse og jage og kun nå det halve fordi vi halv delen af tiden løber rundt om os selv i stedet for at tælle til 10 ???. hvorfor skal vi nå en masse og være så meget ovenpå for at være noget. ??? her i spanien er der regler og dem overholder man bum. fodgængerovergang her går folk og alt andet holder tilbage. rødlys og man stopper . man køre kun forbi cykler hvis der er god plads minimum 1 m mellem bil og cykel. og det bliver overholdt til punkt og prikke for man har respekt for hinanden. i DK sig selv nærmest så fuck det røde lys eller fodgængere i fodgængerovergange. bare jeg kommer 2 minutter før frem. ligger der en cykel og man ikke lige kan overhale så presser man lige lidt så cyklen ved den er røv irreterende ellers også kan cyklisten lige få med sprinklervæske (hvilket er mega ubehageligt at få i mund og øjne) 

nogen gange skal vi måske bare lige kigge udover vores små næser og se at livet er mere end mig mig og mig 

Cøliaki

cøliaki er ikke bare en allergi der kløer .... folk siger tit lidt gluten gør vel ikke noget... nej det slår mig ikke ihjel men jeg har glæde af det længe som i ca 8 uger

 

 

31784642_10155226698276372_4296040359219167232_n.jpg

for at indtage gluten behøver det ikke være i madvaren men at den har rørt eller fået melstøv som er i luften som ikke kan ses , at der er ramt et par krummer fra alm brød. 

der hvor den går gal for mig er når jeg tager ud og spiser selvom man bestiller uden gluten så sker der ofte en krydskortenminiring. fordi man lige bruge samme pande elle skærebræt eller samme frituer at man har bagt brød i køkkenet. mere gluten skal der ikke til.

hvad sker der så når det kommer ind. jeg får en svien og brændende følelse øverst i maven. så begynder jeg at blive rigtig træt går ca 20-30 minutter så skal jeg på toilet med diarre så kommer der lidt feber og og influenza lignede symptomer og mavekramper onde mavekramper , og så får jeg en rund oppustet mave (jeg er mange gange blevet spurgt om ikke det var hårdt at arbejde som tjener når jeg var højgravid?? hvad svare man lige her) diarreen var ca 24 timer så går maven lige over i den anden grøft med forstoppelse nu arbejder tarm forskellige steder og det gør nas når den står stille nogen steder og andre steder arbejder og det tager ca 8 uger for min mave at komme på rette spor de 8 uger går med at sørge for at holde maven igang og komme på toilet. der udover går det på psyken jeg bliver irretabel og i dårlig humør vil bare helst være mig er ret sikker på hvis jeg tog en test om jeg havde en depression efter at have indtaget gulten så ville den sige at jeg var depressiv .......

så jeg undgår så vidt at tage ud og spise , det sker da jeg tager ud at spiser. for som alle andre vil jeg også gerne slippe for opvasken ind i mellem . Efter hånden har jeg jo fundet steder hvor jeg kan spise hvor det ikke går galt. 

så jo jeg kan godt spise lidt gluten uden at jeg dør men på sigt har det store konsekvenser for min krop

da fimmer hår og slimhinden bliver nedbrudt i tyndtarmen, kan man ikke optage de vitaminer og mineraler der skal optages i tyndtarmen eller ernæring for den sags skyld og det arbejde tyndtarmen skal det overtager tyktarmen

da jeg gik med min cøliaki i 32 år er min tyktarm ødelagt det betyder jeg tænker rigtig meget over hvad jeg putter i min mund og de perioder jeg ikke gør lever jeg med smerter og oppustet tyktarm.

gluten holder jeg mig altid fra men  feks løg eller agurk eller vandmelon uha det smager godt men uha hvor giver det dårlig mave listen er lang noget kan spises i meget små mængder så jeg har en app hvor jeg kan se hvad der er ok at stoppe i munden så ud over gluten lever jeg en stor del af tiden med lowfodmap diæt   

at lytte til kroppen er en vigtig del af min hverdag ikke kun min tarm men også i forhold til træning   

Sin gluten

Cøliaki også kaldt gluten allergi 

at leve uden korn er en større bedrift i dk.  og så tænker du hvor svært kan det være .

tja næste gang du køber en pakke roast beef så tjek indholdet der er byg i rigtig mange mærker. her tænker jeg det burde være rent kød og sådan er det med mange madvare i dk og det er lidt en jungle da nogen ting skal det stå på andre behøver det ikke og ofte så skal man læse det med små. 

eller lave alt mad selv det er jo en mulighed og så behøver jeg ikke brokke mig men , ja jeg kan godt lide at stå i et køkken men det tager lidt tid nogen gange er den hurtige løsning dejlig at have.

der udover så koster det i dk 4-6 gange så meget at leve af en glutenfrikost som en alm kost 500g glutenfri havregryn mellem 22kr og 47kr  en frossen pap pizza 45kr (ca samme slags som dem du får 3 af for 13kr i netto).. 5 skriver rugbrød 35kr...  150g ristede løg 29kr 

så vil jeg gerne have en roastbeef mad med remoulade og ristet løg. så er kg prisen på mine ristet løg og rugbrød dyre end roastbeeffen stof til efter tanke. før kunne man få tilskud gennem paragraf 100. da vores kost er en special kost. men da det blev allemands ege at skulle leve glutenfri fandt nogle smarte politikere på at så var det jo ikke længere special kost. det er det sjovt nok stadig for mig jeg har ikke et valg jo men så bliver jeg meget syg. 

men nu har jeg snart været på trænings lejer  i Spanien i 8 uger .

her har jeg fundet det virkelig nemt og dejligt i Spanien. der er en lille blå og rødt mærke. sin gulten. på forsiden af produktet. så når jeg går ud og handler behøver jeg ikke læse en masse nummer og ingredienser igennem. jeg kan se det bare ved at kigge. mens det står på hylden.

der udover koster det 1/2 delen af hvad det koster i dk og smager langt bedre. ja det er lidt dyre end alm brød men stadig her får jeg 26skiver for 18kr så jeg spare 7 kr og får 21 skiver mere. hmm dk

i morgen kommer del 2 hvad gluten betyder for mig 

 

Et fælles sprog uden nationalitet

Cykel Sprog 

kvindetri1.JPG

Cykel sprog er et man som cykelrytter kan kommunikere på de fleste sprog. jeg kan ikke et ord spansk men da mit baghjul gik i stykker. kunne jeg kommunikere 700 23  11 speed og Shimano. og den spanske cykelsmed var med på hvad det betød. så jeg fik et nyt baghjul.

ude på vejen køre mange af de spanske rytter op på siden af mig og snakker og jeg får sagt. jeg taler ikke spansk (det vil jeg dog gerne have lært) men vi kan et fælles sprog når vi ligger der. ved hjælp af håndtegn ender vi som regel en lille flok på en lang række og for at. "ligge på hjul" så er der lige et par ting der skal kommunikeres. da man ikke kan se så meget, for dem foran en. så man skal stole på den fremmede der ligger foran, vise hvad den foran ham gøre og sådan hele vejen gemmen rækken. så der er lidt forskellige håndtegn. 

at ligge der og ofte flere sprog end dansk og spansk det er en fed fornemmelse at være et med andre uden at kunne tale det samme sprog men alligevel have et fælles sprog. følelsen af frihed og samhørighed er guld

Jeg skal jeg skal jeg skal !!!!!!

Hmmm jeg siger det gang på gang til andre. hvem siger: du skal.  udover dig selv

det er lige det maja når jeg tænker jeg skal lave blog indlæg skal det være noget vigtigt noget folk kan forholde sig til noget de kan bruge. inspiration motivation, jeg skal lyde virkelig klog og med på moden. 

vigtigste af alt ingen stavefejl 

for mig er det mega grænseoverskridende at skrive blog jeg er ordblind og har hele min skolegang afleveret stile i blå blæk og fået dem tilbage med rød blæk trylle rylle og med en lære de første år der kunne fortælle mig hvor dum jeg var. jeg ved da godt i dag at det jeg ikke kan skrive gør mig ikke dum. men det gør en del ting sværere. 

det gør at mit ordforråd ikke er så stort det gør at når jeg sidder til fester eller andre komsammen og snakker med folk som bruger et akademisk sprog så holder jeg kæft selvom jeg kunne sige noget klogt om emnet. men jeg kan ikke bruge de ord og må nogen gange lidt ind i samtalen før jeg er med på hvad der bliver snakket om da jeg ikke kender de ord der bliver brugt til genglæd kan jeg fortælle og forklare i billeder og beskrive. jeg har ikke hjælpemidler på min computer det jeg skriver er ord der er koblet sammen med billeder eller små historier så jeg kan genkalde ordet som et billede. så beder du mig stave til noget vil du ofte se at jeg lukker øjne. for jeg skal se ordet for mig "billedet" for at fortælle dig hvilke bogstaver der bliver brugt. 

så nu er det tid til at tage denne udfordring op 

den eneste der dømmer mig er mig så det må jeg gøre noget ved de næste 21 dage skal jeg skrive hver dag 

så frem til 21 maj er der et nyt blog indlæg hver dag !!!  om det er spændende og lærerigt for dig tja 

det er min udfordring hvad er din lille eller store udfordring de næste 21 dage ????

 

 

Lykken er at være som naboen

Ih hvis jeg bare så ud som hende eller ham , hvis jeg bare var tynd var jeg glad, hvis jeg bare 

mave hud.jpg

at opnå lykke kommer ikke af at ligne en model eller være som naboen. i 2009 fik jeg nej til en gastrick baypass og så stoppede mit liv nu skulle jeg bare være tyk og fed resten af mit liv og aldrig blive lykkelig. så jeg gjorde det forbi med min kæreste hvad skulle han med mig. jeg vejede på det tidspunkt 109kg inden der var gået et år var jeg oppe på 123kg.

altså jeg blev aldrig lykkelig 

123kg så måtte jeg gøre noget og som kgerne kom af blev jeg ikke mere lykkelig eller glad der var stadig uro og uorden og en masse indeni der ikke bare faldt på plads som det burde for nu var jeg jo ved at være tynd, tynd er ikke lykken. 

men det er lykken at finde sig selv og den ro der kommer indeni.

i min proces brugte jeg både en psykolog og en coach til at få ryddet op i handlemønster og relationer lære at sige fra hvilket jeg stadig må kæmpe med ind i mellem. 

det er ikke lykken at være tynd men det er lykken at leve livet og mærke det og ikke udskyde det til jeg er tynd eller ligner naboen 

jeg er mig og plejer mig. der med kan jeg være der for andre. det gør måske at det ser ud til at være meget overskud og livet bare er let nu er jeg jo også tynd. 

men sorry to say. livet er livet og det er op og ned og ville ikke undvære de svære perioder det er dem jeg lære af. det er dem der gør de næste svære perioder nemmere eller kortere.

at finde en ro og balance indeni at finde mig har været det alt afgørende i min udvikling og i nemmere at tabe mig for så var der overskud til at fokusere på det. 

jeg er mig og igen anden jeg skal ikke være noget fordi det står skrevet i samfundet eller et blad 

jeg er Maja for Maja og igen anden og godt der kun er en af mig :-) 

Når mor ikke er den man tro hun er

Når kærlighed og omsorg ikke indgår i ligningen

maja_1.jpg

jeg er de sidste par dage blevet mindet mig om min familie min farmor som er elsket og virkelig savnet. min mor der er der ude et sted jeg ved ikke hvor. for en del år siden efterhånden valgte jeg at sige at jeg ikke ville se hende mere. dette blev gjort med mange overvelser og processen har taget mig ca 9 år. i dag er hun lagt på plads jeg kan tage hende frem når jeg har behov for det og ligge hende væk uden jeg går helt i sort eller kommer op i det røde flet det har også taget godt 14 år. 

jeg har tit fået at vide at jeg ikke skulle vælge min mor fra eller at jeg da måtte kæmpe for at holde kontakten eller bare holde en eller anden form for kontakt. min mor valgte mig fra da jeg ikke var ret gammel. for jeg var stærk og kunne selv, og ja det var jeg fordi det skulle jeg være. men jeg har brugt rigtig mange år på at have dårlig samvittighed jeg var ikke som min mor gerne ville have jeg var ikke som hendes familie gerne ville have, jeg var grunden til min mor var så ked af det så når en dårlig samvittighed ikke plagede mig så var det skyldfølelse. og når jeg prøvede at kommunikere det ud så blev jeg afvist. jeg gjorde det heller ikke rigtigt i starten græd jeg meget og gemte mig. men senere blev sur og gal , jeg har brugt enorme kræfter og energi på at prøve at passe ind hos dem. da jeg sagde fra første gang var det som at tabe 60kg og kunne løbe uden at blive forpustet men alle de her ej maja det kan du ikke gjorde at jeg prøvede igen men blev denne gang bekræftet på det groveste at mit valg var rigtigt. 

det har taget tid at bearbejde og der vil sikkert komme tidspunkter hvor der skal kigges på det igen og drejes lidt på tingene

men at min mor ha været som hun har, har givet mig en masse jeg er ikke gået ud af det her sur og bitter for det bliver jeg aldrig det er en af de ting hun har givet mig med hun har vist mig hvad det kan gøre ved en person og sådan vil jeg aldrig aldrig ende. min mor er en stor inspiration på mange måde i forholdt til hvad jeg ikke vil gøre og give videre for vi kommer ikke udenom at jeg jo har arvet nogen ting. men det kan jeg heldigvis gøre noget ved. 

men at min mor er en inspiration på hvad negative ting og indelukket følelsesløs adfærd kan bringe med sig så har hun givet mig nogen ting som jeg er dybt taknemlig for i dag

vilje og beslutsomhed at være stærk at kæmpe til sidste dråbe  

jeg lærte at jeg måtte klare mig selv være stærk og blive ved og det har jeg gjort det meste af mit liv . men har siden lært at man ikke bare skal kæmpe man skal ikke blive ved for en hver pris 

så i dag er jeg mega glad for at jeg har lært at kæmpe og blive ved når der er noget jeg vil at livet er kun til låns og man skal ikke spilde det ved at være bitter.

så en del af det at gennemføre en ironman kan jeg takke min mor for 

fordi man vælger noget fra er det ikke ens betydende med at man ikke kan bruge og lære og være glad for det de gav i stedet for at være sur og ked af det man ikke fik 

ville så gerne bare have haft et klem og fortalt at jeg var elsket 

men jeg fik en masse andet så tak for det 

Når tankerne vandre og man bliver mindet om at livet er skønt

store beslutninger kræver nogen gange tilbage blik

Den bedste farmor i verden 

Den bedste farmor i verden 

min farmor har været en del i mine tanker de sidste dage. det er skønt i Spanien. der er rigtige mange tanker der bliver vendt og drejet. jeg har nu fået mulighed for at leje en lejelighed fra september og frem. den har jeg sagt ja til. her kommer farmor ind i mine tanker for hun elskede Spanien . hun ville elske, at jeg opholder mig, så meget det er muligt i Spanien. hun ville ikke blinke to gange. men bare sige majsepot gør det. min farmor var der altid skør og dejlig. selv da hun blev gamle, holde hun hovedet højt, var på når jeg var der, hun glemte ting. men hun glemte aldrig at være der for andre. en rolig afslappet bedste med fut i . selv da hun sad 32kg med kræft i hele kroppen sagde hun livet er jo dejligt jeg har det godt et trygt sted at være. det var de små ting i hendes liv der gjorde hende lykke. hvor vil jeg gerne bare være en lille smule som hende.

jeg går efter mit mål. jeg går efter drømmen og det kan jeg fordi jeg har haft min bedste/farmor til at vise at man skal nyde livet og gøre det der gør en glad. og lade være med at tænke på hvad andre tænker. 

så nu er jeg gået igang med at undersøge om jeg skal flytte her ned eller om jeg skal have 6 måneder her og 6 måneder i dk. 

her er livet nemt train eat sleep , ej i forhold til  cøliaki (glutenallergi) er det virkelig nemt her nede og koster 3/4 dele af der hjemme

her er der sol og lyst gode trænings forhold og folk er venlige så næste skridt er vel at få lært lidt spansk og så bruge noget tid på at finde muligheder for det jeg gerne vil når jeg kommer hjem der er gang i mange ting lige nu

men har en ro i kroppen og en følelse af at tingene roligt falder på plads. motivationen er høj er nået der til hvor jeg har den indefra. det er altid dejligt med lidt ekstra motivation udefra det er god benzin på. men hvis motivationen ikke kommer indefra så er det man hele tiden er et skridt bagefter og må kæmpe og kæmpe for at nå 

og bare rolig maja der skal nok komme op og ned ture livet skal nok fortælle dig hvor hårdt det er når det køre aller bedst men det kommer bare og så lære jeg endnu en lektion i livet .

we can't plan life. all we can do is be available

Der er altid en dør, at tage. men tør jeg tage skridtet og gå ud af den.

28768500_10155097347226372_1616415112_o (1).jpg

jeg har hevet stikket ud i nogle dage. det har resulteret i mange tanker omkring mig slev og livet. om hvad jeg er villig til at gøre overfor andre. om jeg er for venlig for dårlig til at sige fra.

jeg har den sidste uge rummet rigtig meget, for det gør jeg, jeg forstå godt at man kan blive presset og stresset.  have brug for space, for sådan har jeg det selv. men når de personer jeg er sammen med, siger et, men viser noget andet, i deres kropssprog. så reager jeg voldsomt inden i. det sender mig lige tilbage i maja 5 år og følelsen af svigt, og hvad gør jeg . jeg var klar til at hoppe og danse. og hoppe lige tilbage i maja der vil gøre alt. hvis du holder af mig. 

jeg blev mega ked af det, jeg har smidt alle min barrikader, og sat mit liv der ud hvor jeg ikke har ture før, jeg gik all in. jeg gik all in, på noget jeg ikke har kontrol over. grænseoverskridende af helvede til. der sad jeg og sagde jeg er ok. og det er fint alt sammen. fuck hvor var jeg ikke ok. fuck hvor blev jeg sur ikke på de personer , men mig selv, maja din store idiot. du har kæmpet dig ud af det mønster og wupti, så hopper du lige tilbage. jeg var gal sur ked af det. og mest træt af mig selv. det tog mig lidt over et døgn at tage mig selv i nakken og sige fuck det mønster. maja du ved hvad du skal, stå ved hvad du føler, hvad du vil og hvor du vil hen. 

så jeg lader det være op til dem at spørge hvor højt de skal hoppe, jeg hopper ingen steder.

jeg har fundet muligheder og løsninger på de ting jeg kan gøre noget ved, andet vil jeg ikke bruge min energi på. 

så nu sidder jeg med en blanding af ro og frygt. frygt for at miste. den arbejder jeg lidt med, for frygter at miste mig selv i det her spil. hvor jeg sætter mig ud der, så jeg prøver at holde fast i mig, men stadig lade mig selv være der ude hvor jeg er sårbar. men pt lidt mere lukket , men der skal åbnes igen, for det er når jeg gør det jeg rykker mig.

jeg tager skridtet ud af døren 

Er de svage faktisk de stærkeste

at rumme sig selv er at rumme andre 

Jeg var til foredrag med B. S. Christiansen igår og fuck hvor har min hjerne kørt på højtryk siden. 

B. S. og jeg siger stort set det samme. Han gør det bare på en pænere måde. 

Hvor jeg siger at man skal have lov at være i lortet så man kan lære af det og komme videre. ikke hænge fast men bruge det til noget. 

Så havde han en masse fine eksempler på det fra hans erfaringen i hans arbejde med andre super fede og super seje personer.

Forskellen på B S og jeg er nok ikke så stor når det kommer til stykket. Vi har begge været der ude hvor livet hænger i et hårstrå

Vores vej der ud har været vidt forskellige hans har været professionelt via hans job mit har været livet via systemet. 

han har på hans vej der ud haft redskaber og oplæring haft læger og andet på hans side ja man ved ikke hvordan man reagere og had der sker af uforusete ting som man ikke kan kalkulere med. men han har redskaber til hvis nu og hvis nu og evt  og han har lært at læse og forstå forskellige situationer han bliver hørt og set og har hele tiden mulighed for at sige fra

jeg har stået uden redskaber jeg har også haft læger men i stedet for at fokusere på hvad jeg kunne gøre her og nu og komme videre så kunne de give mig en blå og rød og gul pille og for at tåle den blå får jeg en pink og den kombi så skulle jeg da lige have en hvid. jeg ende med at give op og bare æde det hele på engang jeg lå i 3 døgn før jeg vågnede der var jeg stadig opgivende træt af at kæmpe for et normalt liv træt af at kæmpe mod systemet. træt af ikke at blive set og hørt men kæmpede videre for jeg havde ikke nogen mulighed for at sige nej, først da jeg får mig kæmpet ud af noget af alt det medicin jeg får, sker der noget jeg har overskud til at se på mit liv,  begynder at fokusere på mig og ikke det og dem omkring mig jeg bruger en del år på at rydde op inden i og lærte denne vigtige lektie at være i det og være mig at det er lige nu og her og ikke om 5 år livet er jeg kan ikke lev efter hvad jeg forventer at gøre om 5 år.  jeg skal være mig og ikke hvad jeg tro og mener at synes jeg skal være og alt det her har sendt mig ud på en rejse hvor jeg rydde op i mine forhold til familien og jeg har i dag en meget lille familie min far og en gudmor og gudfar for på min mors side af familien skulle jeg bare være glad og fuck hvor har jeg brugt meget energi og dårlig samvittighed på ikke at leve op til det og nej det er ikke hvad jeg tænker de mente det blev sagt verbalt til mig til alle sammenkomster. så jeg har lært at gøre noget ved de ting jeg kan og ikke stå til regnskab for andre eller for det jeg ikke har indflydelse på. 

så ja jeg rummer meget for det har jeg overskud til da jeg er i kontakt med mig og alle mine sider 

det jeg ikke forstår er når man nu ved hvor stærke vi er som mennesker og hvor stærke depressive mennesker er for om nogen  kæmper, så kæmper de hver dag så hvorfor skal man fast holde dem i de ikke er gode nok og vi skal passe på dem fylde dem med medicin osv når man nu kunne støtte og vise dem hvor stærke de rent faktisk er , at lære dem at se og høre sig selv i stedet for at skulle leve op til et billede af noget der er perfekt i en uperfekt verden 

 

Den ene dag tager den anden

Træn spis sov træn spis sov træn spis sov 

dagene ser meget ens ud for tiden træner spiser sover. pt er mit hjem nummer 2 Hjortespringsbadet i Herlev der foregår både svømme træningen cykling løb og styrke træning. det er så koldt udenfor, jeg er ikke lavet til denne kulde, ved siden af træning har jeg jo en kamp om at holde kroppen fri for sygdom, det går pt meget godt. men det er en hård balance mellem vægttab og træning undgå at blive kold og undgå syge folk,  og den vigtigste lytte lytte lytte til kroppen.

har fundet en god rutine her i dk som kommer til at køre de næste 3 uger . inden turen går tilbage til Spanien skal jeg lige forbi min træner og have lavet en laktase test og se hvordan det ser ud. er spændt på meget jeg har rykket siden sidste år på denne tid. 

vægttabet køre stille og roligt så lige nu er der ikke noget at klage over 

udover det er pisse koldt 

nyder rutinerne og roen det giver 

vægttab på 10 minutter du bliver ekstrem lykkelig når du har en flad mave

Hvis jeg bare taber mig så bliver jeg lykkelig 

På bare 10 minutter kan du tabe dig . Tab 5 kg i ugen . Tab dig og bliv lykkelig. og jeg kunne blive ved.

Ked af at sige det men hvis det var så let var vi alle en streg i luften og mega lykkelige. 

for mig handler vægttab ikke om at blive lykkelig. men om at have det godt. at tingene bliver nemmere.  For mig handler det om at nå mit mål. Men det er rejsen der til jeg lære af. Det er rejsen der til jeg bliver glad af. Det at kunne være i rejsen og fokuser på den, gør at jeg kan sige jeg bliver lykkelig af mit vægttab. For jeg taber mig ikke bare jeg får ryddet op samtidig. 

så jeg holder mit vægttab som mål men paralel med det, skal jeg kunne være midt i det, jeg kan ikke sige at om 1 år så har jeg tabt 20kg,  men jeg kan sige 2 kg i måneden, det kan jeg overskue i min hverdag. Hvor alt andet også skal gå op i en højere enhed.

jeg køre min kost så stram så muligt, i forhold til at jeg træner som jeg gør, jeg spiser kød og grønt 6 dage i ugen, den 7 dag går jeg all in og spiser lige det jeg har lyst til, jeg har overspist i mange år og trøste spist. det gør jeg stadig men på et plan hvor jeg har kontrol, forskellen er at jeg gør det med god samvittighed. ved det må lyde virkelig mærkelig, men andre tager en bytur eller drikker en øl et glas vin, jeg spiser og hvad er forskellen ikke den store andet end jeg skal have virkelig dårlig samvittighed for det er jo virkelig usundt og jeg bliver virkelig tyk og grim og uduelig og et dårlig menneske og koster samfundet en masse penge.

nå nej !!!!!

jeg ved at jeg får det samme ud af en plade chokolade eller 3 som en der tager en øl eller 5 og får ro på, så hvorfor skal jeg bruge energi på at have dårlig samvittighed og køre mig selv ned. i det jeg gør det med god samvittighed , undgår jeg at komme ind i en dårlig spiral, så jeg hopper op på hesten igen næste dag, og klar til at tage kampen op igen og få ryddet op i det der lige væltede det hele 

Træning på solkysten to do or not to do

cykling på solkysten er en spændende oplevelse til tider 

der bliver dyttet og råbt som i hænge ud af vinduet med hele hovedet, lyder som hep aner ikke hvad de siger. men da de holder afstand så tænker jeg ikke det er fordi de er sure.

 

1. bilerne overhaler ikke medmindre der er godplads (mega plus) 

2. huller i vejen er helt normalt og vi taler ikke pyt et hul vi taler kør udenom (mega minus)

3. bump på vejen nærmest alle fodgængerfelter her er det som regel ok at drøne henover på cykel men vær lige obs på at bilerne sætter farten helt ned så det sker man må bremse (mindre plus)

4. riste er ikke en mindre ting man placere i siden nej mange steder køre den på tværs af hele vejen og med huller så hjulene lige kan komme ned i en ubehagelig følelse at ramme dem (minus )

5. brønddæksler ligger pænt alle steder med en fin jernring om det sjove er at denne ring stikker ca 3 cm op over dækslet (minus)

6. rødelys udover de der bump ved fodgængerfelter er der flere steder rødelys. derudover så går fodgængere bare over for de er vandt til at bliver holder og så er der rigtig mange englænder pas på dem de kigger til den forkerte side og sjovt nok hverken cykler eller biler også går de. ( mindre minus )

7. sol og varme (mega plus)

8. rig mulighed for watt træning da der ikke rigtig er faldt (plus)

9. INGEN PUNKTERINGER (mega plus)

så når alt kommer til at husk en masse co2 patroner du må kun have 4 med fra dk men kan købes her nede, alle de huller så ryger der lidt luft. lad evt vær med at tage de sidste nye carbon hjul med. evt lidt solcream 

så der hvordu skal være forsigtig er ikke så meget i forhold til biler men vilde englænder og rødelys 

også bare nyd naturen .

27537682_10155007378176372_1282200420_o.jpg

Livet er som træning eller træning er som livet

27267954_10154999805041372_506035118_o.jpg

lige som livet går op og ned gør træning det også.

nogen dage er helt perfekt og lige som ønsket andre dage er det røv og nøgler og man ville ønske man aldrig fandt sine løbesko frem. 

i dag stod på trappe interval pisse hårdt pisse godt og lige som i livet når det er op ad bakke har man brug for støtte og support ikke altid man får det og så er det bare at kæmpe et trin ad gangen så man ikke snupler og må starte forfra hvis ikke man slår sig hårdt på vejen ned og må tage et puste rum. ja hvad taler jeg om nu livet eller træning det er i princippet lige meget da jeg bruge samme strategi i begge dele 

et trin ad gange , mærk det , være i det , bed om hjælp hvis det er uoverskueligt.

i dag på træning måtte jeg bide tænderne sammen 12 gange op ad trappen på billedet av og fedt og fuck og av og puha og åh 4 mere og der på toppen af trappen kom et sødt ældre ægtepar ham med hende under armen hun var ikke så godt gående, ih sådan vil jeg også gerne blive gammel tænkte jeg og smilede og så var den 8 ture slut ned igen, op igen og denne gang forbi dem og så hepper den ældre herre på mig,  se mine ben hvor de kunne, ned igen .  ser til min forundrig at de går lidt længere ned og så bliver de stående og denne gang hepper de begge på mig hele vejen, på vej ned får jeg sagt 2 ture mere med en puls på 180 så rimelig forpustet, mandens svar go go go. så på de sidste to ture stod de og heppede mig op begge gange, så fedt når nogen kan se man kæmper og lige giver en hånd med. nogen er bare super gode til at se andre 

jeg selv vil gerne være bedre til det så folk ikke altid skal spørge om hjælp eller om man lige kan men være bedre til at tilbyde det uden at det tager over her snakker jeg ikke om hensyns betædelse det dræber både mig selv og andre. men til at se hvad dem omkring mig har brug for.